Poola minister end hapniku ja tilgutitega turgutavatest arstidest: see on sõda

PM Tervis
Copy
Poola arstid töörindel.
Poola arstid töörindel. Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Mõned Poola arstid ja meditsiiniõed teevad koroonaviiruse kolmanda lainega võideldes valvete vahel lihtsalt uinakuid, avaldas riigi tervishoiuminister Adam Niedzielski reedel. Levivad teated meditsiinitöötajatest, kes kasutavad energia suurendamiseks hapnikku ja veenisisest tilgutit, vahendab Reuters.

38 miljonise rahvaarvuga Poola teatas reedel 768 koroonaviirusega seotud surmast pärast seda, kui surmade arv tegi eelnenud päeval uue rekordi – 954 juhtumit.

«Need on kõige raskemad pildid, mis kajastavad selle töö koormust,» ütles Niedzielski, kui tal paluti kommenteerida arstide tilgutite ja hapniku kasutamist, et saada tagasi jõud ametipostile naasmiseks.

«See on tõepoolest sõda ja olukord nõuab mittestandardset käitumist,» ütles tervishoiuminister RMF 24 raadiole.

«Kui külastasin Katowice ajutist haiglat, nägin, et arstid ja õed magasid puhkamiseks vahetuste vahel. Töö intensiivsus on märkimisväärne, mis tuleneb personali puudujäägist,» rääkis Niedzielski.

Poola teatas eelmisel nädalal rekordilistest uutest haigusjuhtudest, umbes 35 000 päevas. Kolmapäeval pikendas valitsus piiranguid kuni 18. aprillini, hoides lasteaiad, koolid, kaubanduskeskused, hotellid, kinod ja teatrid suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles