Naiskodukaitsjad korraldavad Rakveres veteranide auks linnaorienteerumise

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Nutirada läbides saab tutvuda Rakvere vaatamisväärsustega ja vastata huvitavatele küsimustele.
Nutirada läbides saab tutvuda Rakvere vaatamisväärsustega ja vastata huvitavatele küsimustele. Foto: Evely Press

Täna algab Rakveres linnaorienteerumine "Anname au!", millega naiskodukaitse Viru ringkond tõstab ausse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid. Linnulennult 3,2 kilomeetri pikkust nutirada saab läbida aprilli lõpuni. 

Orienteeruma on oodatud igas vanuses ja igasuguse füüsilise ettevalmistusega huvilised, rada on läbitav ka ratta ja lapsevankriga.

"See on hea võimalus puhata argipäevastest askeldustest ning lihtsalt tulla ja nautida orienteerumist ja avastada väge täis linna," sõnas naiskodukaitse Viru ringkonna esinaine Lea Matusorg. 

Nutiraja pikkus linnulennult on 3,2 kilomeetrit, kontrollpunktide läbimiseks on vajalik QR-koodi lugejaga mobiiltelefon.

Rajameister Evely Press märkis, et punktide läbimise järjekord ega raja läbimise kiirus ei ole olulised. "Rada on üles pandud selliselt, et saab teha ringi ning lõpetada samas kohas, kus alustati, tuleb vaid kaardilt leida endale sobivaim alguspunkt," selgitas naiskodukaitsja. Ühtlasi tänas ta Toivo Murakat MTÜ-st Berrymur, kes rajakaardi valmimisele oma toeka õla alla pani.

Korraldustoimkonna liige, naiskodukaitse Rakvere jaoskonna esinaine Kaja Tammeoks ütles, et igas punktis ootab osalejaid vahva küsimus. Põhiliselt puudutavad need veterane ja aprillis nende auks toimuvat sinilillekampaaniat, aga on ka üllatusi. "Siiski on need jõukohased igale inimesele," julgustas Tammeoks kõiki väge täis linna avastama.

Raja läbimise eeldus on vähemalt kahe euro suuruse annetuse tegemine Kaitseliidu Viru maleva staabis Pikk tänav 15, mis on orienteerumise üks kontrollpunkt, ning vastu saab selle eest Sinilille rinnamärgi. Raja kaardi leiab naiskodukaitse Viru ringkonna Facebooki lehelt.

Linnaorienteerumise "Anname au!" rada on Rakveres üleval aprilli lõpuni. Osalenute vahel loositakse välja naiskodukaitse meeneid. Vaheloosimine toimub veteranipäeval, mil üks õnnelik võidab endale dünamoga hädaabiseadme.

2021. aasta kevadel kogutakse raha, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu ja spordi valdkonda laiemalt. Sinilillega sümboolika müügist saadav tulu aitab Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ-l Peaasjad jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandi linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul arendada erivajadustega inimeste sporti.

Linnaorienteerumine, ka sinilillekampaania, kestab 30. aprillini. Kes tunneb, et tahaks veteranide toetuseks oma panuse anda, aga ei soovi orienteeruda, see saab soetada sinilillega sümboolikat ja seeläbi annetust teha ka mitmes müügipunktis, sealhulgas kontaktivabalt. Sinilille saab soetada Selveri, Apotheka või Apollo e-poest tellides. Koostöös Itella Smartpostiga saab kampaaniatooteid soetada, tellides toote otse postiautomaati www.annameau.ee kodulehelt. Hädavajadusel toidupoode külastades on võimalik Sinilill ka oma ostukorvi lisada Selveris, Apotheka apteekides ning R-kioskites.

Kõikjal Eestis aitavad sinilillemärkide ja käepaelte müügiga annetusi koguda vastavalt tingimustele naiskodukaitse vabatahtlikud.

Sinilillekampaaniat korraldab MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing koostöös naiskodukaitsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles